Автор Тема: 3-я группа и "ТРОЯНСКИЙ КОНЬ"  (Прочитано 51029 раз)

agony

• Гость
Re: 3-я группа и " ТРОЯНСКпЙ КОНЬ"
« Ответ #15 : 18.05.2012, 22:55:57 »
поддерживаю Даниса, мой друг занимается обслуживанием компьютеров на ЕН. годовой доход максимум 150 тыс., но работает только с бюджетниками. из-за этого он сидит на 3ей группе. нет ограничений от и до в 3ей группе, только до

А-ха

• Hero Member
« Ответ #16 : 18.05.2012, 22:57:50 »
ст. 291.4
...3) третя група - фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;
обсяг доходу не перевищує 3000000 гривень;

Где вилка от 1 до 3 млн?

п переход со второй на третью - это не изменение системы налогообложения, а игра "на повышение" в той же системе.

Данис

• Jr. Member
  • **
« Ответ #17 : 18.05.2012, 23:01:53 »
п переход со второй на третью - это не изменение системы налогообложения, а игра "на повышение" в той же системе.

100 пудов, вся тема групп устроена для увеличения налоговых поступлений и если нас валят на третью, то проблем с этим не будет.

agony

• Гость
« Ответ #18 : 18.05.2012, 23:09:50 »
- это прописано четко.(не на 3-ю, а на другие платежи).

четко прописано, что в случае превышения 1 млн или 3 группа, или ОС. не более.

а подлянка в том, что налоговики видят так как им удобнее, а не так как написано. примут 3юю группу, перейдем на нее, доплатим 5% с вала + штраф за недоплату. все.
еще раз повторюсь, закон обратной силы не имеет. тем более, если законотворци дописывают условия, что на 3ей, только риелторы и ювелиры, то не мы виноваты, а они наново переписывают

АПтимист

• Newbie
  • *
« Ответ #19 : 18.05.2012, 23:10:11 »
Тема класная, но давайте о ней позже, когда примут, а сейчас предлагаю на https://juvelir.org/forum/index.php/topic,223.360.html дайте идеи по поводу как больше людей собрать.
АП!  п тигры у ног моих сели...

roman

• Full Member
« Ответ #20 : 18.05.2012, 23:12:19 »
ст. 291.4
...3) третя група - фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;
обсяг доходу не перевищує 3000000 гривень;

Где вилка от 1 до 3 млн?

вибачаюсь це було у Ігора під 291 а я не провірив я розвівся
гора
А Для 3-ей условия(более 1 млн.)Вот вам и "Конь".
Нет такого условия!
 П 3. ст.291 НКУ  для 3-й группы оговаривает только максимальный доход в 3 млн.
"Конь" появился бы,  если было бы написано так:
Стаття 291. Загальні положення
3) третя група - фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
обсяг доходу не менее 1 000 000 грн и не превышает 3 000 000 гривень;

A-ха совершенно права.

agony

• Гость
« Ответ #21 : 18.05.2012, 23:12:29 »
Система перехода со 2-ой на 3-ю  (добровольная)-- где и какая, и при каких условиях?

а вот тут именно и загвоздка. механизма перехода по группам как такового нет. есть только условия, что превысил граничный доход, тогда либо выбираешь другую ставку ЕН, либо ОС. при этом в НК не прописан механизм миграций с 3ей на 2ую, например. запрета нет на эту миграцию, но механизм тоже не прописан

все так же как сейчас с механизмом получения новых бессрочных свидетельств ЕН. его нет. а как-то получить нужно

agony

• Гость
« Ответ #22 : 18.05.2012, 23:18:13 »
конь был бы, если бы сейчас был 1ый квартал 2012 и проект подписали в течении его, т.е. вступил бы в силу с 01.01.2012, но сейчас уже... аж 19.05.2012. проект, еще проект, который могут переписать кучу раз, смотря как ветер подует ("зелененьки" или еще какой) и закон обратной силы не имеет. в ситуации, если примут и будут гнать на ОС, смело в суд и суд будет на нашей стороне

Лесик

• Newbie
  • *
« Ответ #23 : 18.05.2012, 23:19:08 »
Я думаю,что всем кто судится сначала надо доказать налоговикам, что Вы на ЕН.А переход из 1-й или со 2-й на 3-ю они только поприветствуют.Сложнее перейти с 3-й на 2-ю или 1-ю

А-ха

• Hero Member
« Ответ #24 : 18.05.2012, 23:30:57 »
http://www.buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=20845

...Парадоксальным по данному вопросу остается следующая ситуация: почему тогда добровольная миграция (не из-за нарушений объемов и т. д., а по собственному желанию) с меньшей группы на большую группу не попадает под запрет по причине отсутствия соответствующих норм в Налоговом Кодексе? Ведь норм по добровольному переходу с меньшей группы на большую группу также не предусмотрен в Кодексе. Очевидно, что переход в сторону увеличения налоговой нагрузки имеет такую же юридическую основу, как и переход в сторону уменьшения налоговой нагрузки. Однако один переход разрешен налоговой службой без разъяснений, а второй – запрещен без комментариев.

Патриот

• Newbie
  • *
« Ответ #25 : 18.05.2012, 23:34:24 »
Думаю они обязаны дать 3-ю всем желающим работать, еще и извиниться не помешало, ведь нам выбора не дают в какую группу идти. Как у Горького- Сказал дедушка "пди ка ты Алеша в люди, и пошел я в люди." Вот так и нам- "пдите на 3-ю, и........"  По хАМски, я бы сказал...

roman

• Full Member
« Ответ #26 : 18.05.2012, 23:57:10 »
Думаю они обязаны дать 3-ю всем желающим работать, еще и извиниться не помешало, ведь нам выбора не дают в какую группу идти. Как у Горького- Сказал дедушка "пди ка ты Алеша в люди, и пошел я в люди." Вот так и нам- "пдите на 3-ю, и........"  По хАМски, я бы сказал...
  Вони поклали нас буквою Г і ми маємо  подякувати за( дать 3-ю всем желающим работать)

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #27 : 19.05.2012, 04:18:10 »
Уважаемый пгорь :)
Трудно обсуждать то, что еще не оформлено в законопроект. Вы видели официальную редакцию этой минфиновской  правки ? Я нет.

Может я что-то пропустила?
Вы не пропустили ничего.
Вносятся поправки-- ювелирке ЕН-3-я группа.(а дальше по НК)

Уважаемый пгорь!
Все эти представления о том, как перевести бандитские чтения в правовое поле ни к чему не ведут.
Я нигде не увидел, что кто-то вспомнил про нормы п.п. 4.1.9 п. 4.1. ст.4 НКУ в которой сказано, ...
Стаття 4. Основні засади податкового законодавства України
4.1. Податкове законодавство України ґрунтується на таких принципах:
4.1.1. загальність оподаткування - кожна особа зобов'язана сплачувати встановлені цим Кодексом, законами з питань митної справи податки та збори, платником яких вона є згідно з положеннями цього Кодексу;
4.1.2. рівність усіх платників перед законом, недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації - забезпечення однакового підходу до всіх платників податків незалежно від соціальної, расової, національної, релігійної приналежності, форми власності юридичної особи, громадянства фізичної особи, місця походження капіталу;
4.1.3. невідворотність настання визначеної законом відповідальності у разі порушення податкового законодавства;
4.1.4. презумпція правомірності рішень платника податку в разі, якщо норма закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів чи різних нормативно-правових актів припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу;
4.1.5. фіскальна достатність - встановлення податків та зборів з урахуванням необхідності досягнення збалансованості витрат бюджету з його надходженнями;
4.1.6. соціальна справедливість - установлення податків та зборів відповідно до платоспроможності платників податків;
4.1.7. економічність оподаткування - установлення податків та зборів, обсяг надходжень від сплати яких до бюджету значно перевищує витрати на їх адміністрування;
4.1.8. нейтральність оподаткування - установлення податків та зборів у спосіб, який не впливає на збільшення або зменшення конкурентоздатності платника податків;
4.1.9. стабільність - зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року;
4.1.10. рівномірність та зручність сплати - установлення строків сплати податків та зборів, виходячи із необхідності забезпечення своєчасного надходження коштів до бюджетів для здійснення витрат бюджету та зручності їх сплати платниками;
4.1.11. єдиний підхід до встановлення податків та зборів - визначення на законодавчому рівні усіх обов'язкових елементів податку.
4.2. Загальнодержавні, місцеві податки та збори, справляння яких не передбачено цим Кодексом, сплаті не підлягають.
4.3. Податкові періоди та строки сплати податків та зборів установлюються, виходячи з необхідності забезпечення своєчасного надходження коштів до бюджетів, з урахуванням зручності виконання платником податкового обов'язку та зменшення витрат на адміністрування податків та зборів.
4.4. Установлення і скасування податків та зборів, а також пільг їх платникам здійснюються відповідно до цього Кодексу Верховною Радою України, а також Верховною Радою Автономної Республіки Крим, сільськими, селищними, міськими радами у межах їх повноважень, визначених Конституцією України та законами України.

конь был бы, если бы сейчас был 1ый квартал 2012 и проект подписали в течении его, т.е. вступил бы в силу с 01.01.2012, но сейчас уже... аж 19.05.2012. проект, еще проект, который могут переписать кучу раз, смотря как ветер подует ("зелененьки" или еще какой) и закон обратной силы не имеет. в ситуации, если примут и будут гнать на ОС, смело в суд и суд будет на нашей стороне

Если нарушат ст.4 и начнут гнуть опять куда- то, то - смело в суд и суд ОБЯЗАН БЫТЬ на нашей стороне!
А в этом вопросе мы уже становимся ПРОФЕССпОНАЛЬНЫМп СКАНДАЛпСТАМп! :D
Если кого-то это пугает, ну что можно в таком случае сказать - разве что поступить по принципу ... Если водка мешает работе - брось работу. Так и здесь - мешают, не дают -... сиди дома.
« Последнее редактирование: 19.05.2012, 04:45:24 от valerchik »
«Факты не перестают существовать от того, что ими пренебрегают» О. Хаксли

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #28 : 19.05.2012, 04:37:11 »
Уважаемые, прошу прощения, но вставлю свои пять копеек. У меня в магазине стоит дивчина на аренде с услугой ксерокопирования(ксерокс и все). Все жизнь(бизнес) , была на едином, при переходе в 2012г с выручкой меньше 100т, ее палкой загнали на третью группу, мотивируя тем, что на ее вид деятельности нет новых КВЭДОВ! Пошла по "иншим послугам"-а это третья гр. Никаких миллионов никто у нее не требовал! Не бежите впереди паровоза.

Налоговая спит и мечтает о том, когда в Украине останутся одни такие дивчины ...
Если ее палкой загнали, то или палка была приятная, или дивчина не адекватная...
В любом вопросе - дилетанство наказывается.
У меня сын таким же занимается - вопросов никаких не было и нет.
Вот по этой дивчине - все было и есть.
82.19  Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність
Кроме того - дивчине натоптали на ухо то, что начали вообще припутывать дядю к тете - ... а про норму "...пп. „а“ п. 5 прикінцевих та перехідних положень Закону № 4014 - VI, згідно якої видані раніше свідоцтва про сплату єдиного і фіксованого податків на 2011 рік, діють до отримання нових свідоцтв платників єдиного податку, але не пізніше ніж 1 червня 2012 року" этой дивчине ник-то не говорил? Она что-то читает, слушает?
Чем тупее МЫ, тем проще пМ НАЧ нагинать и жарить по полной программе в любой позе.
Давайте не быть девочками, а станем уважающими себя людьми, которые понимают о чем идет речь и которые могут отличить мух от котлет ...

А дивчине можете показать копию свидетельства, которую я разместил в приложении (2-я группа ЕН)
и ее коды, котрые оказывается все же есть!

КВЕД-2005: Підклас 74.85.0
Підклас Назва видів економічної діяльності та пояснення до них
74.85.0  Надання секретарських послуг та послуг з перекладу
Цей підклас включає:
діяльність в галузі стенографії та відправлення кореспонденції: друкування на машинці, іншу секретарську діяльність, таку як розшифрування звукозаписів на магнітних стрічках або дисках
копіювання, світлокопіювання тощо
нанесення адрес на конверти, розкладання у конверти, запечатування та відправлення кореспонденції, складання списків адрес тощо, включаючи відправлення рекламних матеріалів
письмовий та усний переклад

http://kved.ukrstat.gov.ua/cgi-bin/kv-query.exe?kv05=74.85.0

Відповідність кодів КВЕД-2005 -> КВЕД-2010:
74.85.0 Надання секретарських послуг та послуг з перекладу
Код за КВЕД-2010 Назва та опис видів економічної діяльності
74.30  Надання послуг перекладу

Включає надання послуг з усного та письмового перекладу.
82.11  Надання комбінованих офісних адміністративних послуг

Включає комплексну секретарську діяльність.
82.19  Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність

Включає спеціалізовану секретарську діяльність: друкування на машинці чи комп'ютерний набір; записування зі стрічок чи дисків; вичитування коректур; копіювання тощо.
82.99  Надання інших допоміжних комерційних послуг, н.в.і.у.
« Последнее редактирование: 19.05.2012, 04:52:20 от valerchik »
«Факты не перестают существовать от того, что ими пренебрегают» О. Хаксли

agony

• Гость
« Ответ #29 : 19.05.2012, 06:45:40 »
4.1.9. стабільність - зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року;

а как приняли НКУ? как приняли новую упрощенку? наше законодатели плевали на эти 6 месяцев до нового бюджетного года