Автор Тема: О хорошем и плохом. Ситуация вокруг единого налога.  (Прочитано 59155 раз)

agony

• Гость
полное ФпО разглашают в личке. в общаке форума юзают только имена и ники

roman

• Full Member
 Для Прегона: На рахунок Адміна. у нас так  кажуть : Не бери близько до голови какай в хаті хтось винесе. :o :o
« Последнее редактирование: 11.06.2012, 16:07:25 от roman »

LenchaLencha

• Jr. Member
  • **
Админ опустился до уровня разборок?

agony

• Гость

не понимаю, а при чем он к разборкам? его задача - модерация. он с нею более-менее справляется и никого ни в чем не обличает

LenchaLencha

• Jr. Member
  • **

не понимаю, а при чем он к разборкам? его задача - модерация. он с нею более-менее справляется и никого ни в чем не обличает
Простите, не Админ, А Д.В.В.

Ольха

• Newbie
  • *
Ребята! Я очень извиняюсь, что влезла в ваши разборки. У меня вопрос практический и приземленный. 15 число на носу. Позвонили из налоговой и напомнили, что срок подачи на 3 группу - до 15, мол не пропустите, а то потом закон примут - а с заявлением опоздаете. Не имею возможности открыть еще ФОпа с 1.07, и что делать? Склоняюсь писать заяву... Что скажете, коллеги?

roman

• Full Member
Ребята! Я очень извиняюсь, что влезла в ваши разборки. У меня вопрос практический и приземленный. 15 число на носу. Позвонили из налоговой и напомнили, что срок подачи на 3 группу - до 15, мол не пропустите, а то потом закон примут - а с заявлением опоздаете. Не имею возможности открыть еще ФОпа с 1.07, и что делать? Склоняюсь писать заяву... Что скажете, коллеги?
На сьогоднішній день ми маємо право бути на ЕП.То навіщо самому себе пхати на 3гр.В якщо  зак 9661д не підпишуть іви самі себе з2 загонете на 3гр.Може є інша думка?Ну пропустете  15 .БУде підписано підете з 4кв.
« Последнее редактирование: 11.06.2012, 19:02:31 от roman »

єва

• Newbie
  • *
писати

roman

• Full Member
писати
Якщо можна поясніть свою думку ЧОГО:ПпСАТп

Ольха

• Newbie
  • *

БУде підписано підете з 4кв.

А 3-й квартал как работать? Прятаться по 10 раз в день при всех подозрительных покупателях?

roman

• Full Member

БУде підписано підете з 4кв.

А 3-й квартал как работать? Прятаться по 10 раз в день при всех подозрительных покупателях?
Знов запитання чому ховатись де написано що ви не маєте права працювати на ЕП.

Таким чином, достатніми умовами для застосування спрощеної системи оподаткування, відповідно до положень Податкового кодексу України, є здійснення виробництва ювелірних виробів з дорогоцінних металів, а також оптової та роздрібної торгівлі ювелірними виробами.

Наведене свідчить про помилковість висновків відповідача стосовно поширення підпункту 4 підпункту 291.5.1 пункту 291.5 статті 291 Податкового кодексу України на спірні правовідносини у цій справі.

Крім того, згідно з пунктом 1.3 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, затверджених наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів України від 26.12.2000 № 82/350, у межах діяльності з торгівлі виробами з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння здійснюються такі види робіт:

- оптова, роздрібна торгівля, комісійна торгівля, торгівля скупленими в населення та прийнятими під заставу ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння;

- оптова, роздрібна торгівля обробленим та необробленим дорогоцінним камінням;

- оптова, роздрібна торгівля промисловими виробами з дорогоцінних металів.

Окремо слід зазначити, що у ДСТУ 3375-96 "Вироби золотарські. Терміни та визначення" дано визначення ювелірних виробів: це вироби культурно-побутового призначення з коштовних металів, із застосуванням коштовних металів, вироби з не коштовних разі застосування різних видів художньої обробки, наприклад скань, зернь, чернь, фініфть, ритування, карбування, кування, алмазне гранування; вироби із матеріалів, що імітують коштовні метали, за умови високохудожнього його в поєднанні з коштовними, напівкоштовними та кольоровими каменями чи штучного походження, перлинами, коралами, бурштином, перламутром, склом, кришталем, рогом, костю; високохудожні вироби з каменю, вдалину, рогу, кості.

Наведені норми також вказують на безпідставність ототожнення понять "реалізація дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння"  та "реалізація ювелірних виробів".

Судом не приймається до уваги посилання відповідача на Інструкцію про здійснення державного експертно-пробірного контролю за якістю ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.10.99 № 244, яка містить поняття виробів  дорогоцінного металу, оскільки вона стосується лише питань здійснення державного експертно-пробірного контролю за якістю ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінних металів, матеріалів, що містять дорогоцінні метали, відповідності їх державним стандартам, а також відповідності вставок із дорогоцінного каміння (природного та штучного), дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння (природного та штучного) найменуванню, ваговим та технічним характеристикам, зазначеним на етикетці (бирці) виробу. У зв'язку із цим, вказана Інструкція не може застосовуватися для визначення вимог щодо обрання спрощеної системи оподаткування.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку,

Ольха

• Newbie
  • *
Уважаемый Дмитрий Викторович!Хотелось бы услышать рекомендации СЮ по поводу подачи заявлений.

agony

• Гость
Ольха, читайте и другие ветки. ВДВ уже давал ответ на этот вопрос

ветка "пнтернет-конференция 30 мая 2012 г. (проводит Д.В. Выдолоб)" https://juvelir.org/forum/index.php/topic,269.30.html

а именно

Д.В.Выдолоб от 30 Май, 2012, 22:03:15 pm
agony от 30 Май, 2012, 21:10:04 pm

небольшой эксскурс в будущее

розница 2ая группа. подала заявление на 3юю группу. налоговая ей отказала, мотивирую тем, что не превышен порог дохода. налоговая дала письменный отказ. идем судится. допустим выигрываем. налоговая подает апелляцию. сроки заседания не известны. и тут подписывают 9661-д. т.е. мы (розница) должна быть на 3ей группе, но нам в этом отказали еще давно и мы судимся. по-идее мы остаемся на ЕН 2 группа (правда меня тут грызут сомнения, а не впаяют нам как нарушение нахождения на ЕН, т.е. дважды поданное заявление на ЕН в течении года). но приходит фактическая проверка и выявляет нарушение, а именно "осуществление запрещенного вида деятельности" (в нашем случае запрещенного для 2ой группы, а именно реализацию ювелирки) и аннулирует свидетельство

как тогда нам быть?

1. В том-то и дело, что не имеет смысла до введения в действие принятого закона (законопроект №9661-д) бежать в налоговую инспекцию и подавать заявление о переходе со второй на третью группу. Поэтому не надо торопиться.

2. В Вашем случае заявление подается о внесении изменений в свидетельство плательщика единого налога, а не новое заявление, которое можно было бы расценить как повторно поданное и на основании этого выдать решение об отказе в выдаче свидетельства плательщика единого налога. Хотя оно заполняется и подается все на том же универсальном бланке о применении упрощенной системы налогооблоожения, только в нем заполняются графы, предусматривающие внесение изменений (отмечены значком ***).

3. Получили отказ во внесении изменений в свидетельство - конечно же, в суд. Мне кажется, Вы этот путь уже хорошо изучили, знаете и даже можете давать другим рекомендации. А в случае введения в действие принятого закона (законопроект №9661-д) в период судебного рассмотрения, Вы вносите дополнения в мотивировочную часть искового заявления - здесь достаточно подачи пояснений к административному иску, опираясь на нормы нового закона. Посмотрите, налоговая скорее всего не захочет продолжать судебное рассмотрение, выдаст Вам свидетельство с внесенными изменениями, а потом заявит суду о безосновательности Вашего иска... или Вы сами отзовете иск по причине фактического выполнения ответчиков заявленных Вами исковых требований.

roman

• Full Member
 Скільки людей стільки думок. Але не треба помагати програму мінімум втілювати в життя. Ви прихильник 3гр .Тоді це не кінець .Слідуючі дії з 2013р це РРО.Це не діїї оптиміста :( >:(

ннн

• Jr. Member
  • **
Кто читал закон после новых поправок. Я не знаю может там у нас РРО. Его нет нигде.