Автор Тема: У меня была налоговая 5 мин назад  (Прочитано 269121 раз)

pregon

• Гость
Re: У меня была налоговая 5 мин назад
« Ответ #660 : 11.04.2012, 14:29:50 »
ОТПУСК !!!! и я хочу ! Если получим ЕН , закачу такооооой банкет!
Всех приглашу !
135 000 челов?
Как на отдых так 135000 , а как на пикет, то......
Ну кому щас легко?... ;D ;D ;D

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #661 : 11.04.2012, 14:41:36 »
   10.04.2012 р. мною було отримано лист. В якому Ви повідомляєте, що,  Державна податкова інспекція у ...ському районі м. Харкова отримала інформацію від ДПС у Харківській області, згідно з якою мною проводиться діяльність заборонена Податковим кодексом України на підставі ст. 291.5. (Не можуть бути платниками єдиного податку: 291.5.1. суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи -підприємці), які ідійснюють: … 4) видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому чис-лі органогенного утворення).
Далі Ви вказуєте, що на підставі якогось листа ДПС у Харківській області, в якому хтось Вам вказав, що якимись фахівцями відділу контролю за проведенням готівкових розрахунків ДПС у Харківській області, колись, було здійснено якесь обстеження, в ході якого начебто було встановлено що мною, за адресою м. Харків, Героїв Праці.7 (відділ в ТЦ "Сарай") проводиться діяльність у сфері торгівлі ювелірними виробами за умови сплати єдиного податку.
Завіряю Вас - це з Вами хтось 1 квітня пожартував.
Згідно п. 20.1.11.  ст. 20 ПКУ (права органів державної податкової служби), органи державної податкової слу-жби мають право:
20.1.11. доступу під час проведення перевірок до територій, приміщень (крім житла громадян) та іншого майна, що використовується для провадження господарської діяльності, та/або є об'єктами оподаткування або використовується для отримання доходів (прибутку) чи пов'язані з іншими об'єктами оподаткування та/або можуть бути джерелом пога-шення податкового боргу;
20.1.15. звертатися до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках такого платника по-датків у банках та інших фінансових установах (крім операцій з видачі заробітної плати та сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також визначених контролюючим органом грошових зобов'язань платника податків) за наявності хоча б однієї з таких підстав:
20.1.15.2. недопущення посадових осіб органів державної податкової служби до обстеження територій та приміщень, визначених у підпункті 20.1.11 цієї статті;
В звязку з тим, що ніким, ніякої перевірки в цьому році не проводилось, тому вважаю що вести мову про якесь обстеження недоречно, а якимось чином отримана Вами інформація про це неіснуюче обстеження є не відповідаючій дійсності.
Повідомляю – ніякої діяльності, яка заборонена Податковим кодексом України, на місці здійснення мною торгівельної   діяльності за адресою м. Харків, Героїв Праці.7 (відділ в ТЦ "Сарай"), мною ніколи не велось, та неведеться зараз. Діяльність, яку я веду, як платник єдиного податку 2-ї групи, повністю регламентована ст. 291 Податкового кодексу України, що підтверджується виданим мені Вами свідоцтвом про сплату єдиного по-датку сер. Му № 123456.
Вид діяльності яка здійснюється мною саме за вище вказаною адресою відноситься до, згідно з КВЕД ДК 009:2005  - 52.12.0 (роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах без переваги продовольчого асортименту), або згідно з КВЕД ДК 009:2010  - 47.19 (інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах).
Цей клас включає:
•   роздрібну торгівлю широким асортиментом товарів без переваги продуктів харчування, напоїв або тютюнових виробів
•   діяльність універсальних магазинів, які здійснюють торгівлю довільним асортиментом товарів, у т.ч. одягом, меблями, побутовими приладами, залізними виробами, косметичними засобами, ювелірними виробами, іграшками, спортивними товарами тощо.
Це підтверджується і ПРОПОНОВАНпМ АСОРТпМЕНТНпМ МІНІМУМОМ груп товарів по торговельній точці на 2012 рік. Який складає:
1. Біжутерія; 2.  Побутова хімія; 3. Сувенірна продукція; 4. Засоби гігієни (бактерицидні серветки, гігієнічна помада, спрей бактерицидний); 5. Годинники; 6. Керамічні вироби; 7. Оптика; 8. Галантерея; 9. Ювелірні вироби з срібла; та інші групи не заборонені законодавством.
Ніяких дорогоцінних металів, або дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення, на вище вказаному місці здійснення мною торгівельної діяльності не існує, а їх видобудок та переробку, в торгівельному центрі, організувати фізично не можливо. Крім того, такий вид діяльності власники даного торгівельного центра мені вести не дозволять навіть у разі наявності ДМ або ДК на цьому місці.
Нагадую, що згідно п.5 ст.1 Закону України «Про державне регулювання видобутку, виробництва і викорис-тання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними»,- … 5) видобуток дорогоцін-них металів  -  вилучення  дорогоцінних металів    з   надр   і   відходів   гірничо-збагачувального   або металургійного виробництва  (хвости  збагачення,  відвали,  шлаки, шлами, недогарки) усіма можливими способами;
6) видобуток   дорогоцінного  каміння  та  напівдорогоцінного каміння - вилучення дорогоцінного  каміння  та  напівдорогоцінного каміння з гірських порід усіма можливими способами;
7) виробництво  дорогоцінних металів - вилучення дорогоцінних металів із комплексних руд,  концентратів та інших напівпродуктів, відходів  і брухту,  що містять ці метали,  та афінаж дорогоцінних металів.
Звертаю Вашу увагу, що в листі ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБп СТАТпСТпКп УКРАЇНп № 14/3-12  від 30.12.2011. року, який був відповіддю на лист № 3791/17/216 від 05.12.2011 Державної податкової служби України, вказано, що «… Об'єктами класифікації в КВЕД є усі види економічної діяльності суб'єктів господарювання, які на вищих рівнях деталізації групуються у галузі. Відповідно до статистичної методології, економічну діяльність за КВЕД класифікують в залежності від витрат на виробництво, процесу виробництва та випуску продукції.», та наводяться зведені в таблицю дані відносно видобутку, виробництва, реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення.», а КВЕДи наведені в таблиці.
Назва виду діяльності   Код   КВЕД-2005   Код   КВЕД-2010
видобуток дорогоцінних металів   13.20.0   Добування руд кольорових металів *(крім добування кольорових мета-лів)   07.29   Добування руд інших кольо-рових металів
видобуток дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення   14.50.0   Інші галузі добувної промисловос-ті, не віднесені до інших групувань   08.99   Добування інших корисних копалин та розроблення
кар'єрів, н.в.і.у.
виробництво дорогоцінних металів   27.41.0   Виробництво дорогоцінних металів   24.41   Виробництво дорогоцінних металів
виробництво дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення   36.22.0   Виробництво ювелірних виробів   32.12   Виробництво ювелірних і подібних виробів
реалізацію дорогоцінних металів   51.52.4   Оптова торгівля золотом та іншими дорогоцінними металами   46.72   Оптова торгівля металами та металевими рудами
реалізацію дорогоцінного каміння, у т.ч. органогенного утворення   51.56.0   Оптова торгівля іншими проміж-ними продуктами   46.76   Оптова торгівля іншими про-міжними продуктами
Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Верховної Ради Укра-їни, в листі № 0439/10-83 від 27.12.2012 р. вказує, що « … розглянуто листа Державної податкової служби України (№ 46/2/17-1210 від 26.01.2012 р.), у якому порушуються питання щодо обрання спрощеної системи оподаткуван-ня, обліку і звітності юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, які здійснюють виробництво та продаж ювелірних виробів…».
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНп, в листі № 31-08160-10-18/1122 від  19.01.2012 р. також вка-зує, що « … розглянуло лист Державної податкової служби України від 28.12.2011 № 5109/5/17-3116… Згідно із Кла-сифікацією видів економічної діяльності ДК 009:2005 діяльність щодо видобутку дорогоцінних металів належить до підкласу 13.20.0 "Добування руд інших кольорових металів", а діяльність щодо видобутку дорогоцінного каміння до підкласу 14.50.0 "Інші галузі добувної промисловості, не віднесені до інших групувань".
Діяльність щодо виробництва дорогоцінних металів належить до підкласу 27.41.0, що включає виробництво та афінаж необроблених дорогоцінних металів: золота, срібла, платини тощо; виробництво сплавів з дорогоцінних металів; виробництво напівфабрикатів з дорогоцінних металів; нанесення покриття з срібла на недорогоцінні мета-ли; нанесення покриття з золота на недорогоцінні метали та срібло; нанесення покриття з платини або металів платинової групи на золото, срібло та недорогоцінні метали.
При цьому, цей підклас не включає:
-виробництво годинникових корпусів з дорогоцінних металів (клас 33.50);
-виробництво ювелірних виробів з дорогоцінних металів (клас 36.22).
Щодо сфери торгівлі дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням у КВЕД ДК 009:2005 визначені:
-   підклас 51.52.4 "Оптова торгівля золотом та іншими дорогоцінними металами";
-   підклас 51.56.0 "Оптова торгівля іншими проміжними продуктами", що включає оптову торгівлю кош-товним камінням.», що, по суті, теж є підтримкої думки Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податко-вої та митної політики Верховної Ради України, відповідно неправомірних вимог ДПСУ, відносно заборони торгівлі ювелірними виробами.
«Факты не перестают существовать от того, что ими пренебрегают» О. Хаксли

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #662 : 11.04.2012, 14:41:50 »
Корисним буде також проведення нескладного логічного порівняльного аналізу, який дозволяє визначитись з  ідентифікацією як товарів, так і видів діяльності які призводять до їх появи шляхом отримання відповіді на запитання - драг.метали і ювелірні вироби ідентичні, або однорідні(подібні) товари?
Ст. 14.1.80 ПКУ - ідентичні товари - мають однакові: фіз.характеристики, якість, репутацію, країну виго-товлення, виготівника. Неважко зрозуміти, що ювелірні вироби, та ДМ, який використовують при їх виготовленні – це не ідентичні товари! Не ідентичні тому, що ЮВ отримують шляхом зміни фіз.характеристик ДМ (це в основному законі), якість слитка (фізичне), та якість прикраси (естетичне) - різні, країна виготовлення ДМ та ЮВ - можливо Україна, а можливо і ні, виробник ДМ – ГЗК (металургійний завод), виробник ЮВ - ювелірне підприємство (фабри-ка, ФО - підприємець).
Ст. 14.1.131 - однорідні товари (не ідентичні) - мають схожі характеристики (у метала - свій ГОСТ, в ювелір-ному виробництві - свої ДСТУ), складаються з схожих елементів (маркіз, швенза -  з одного боку і лист метала - з ін-шої), в результаті цих властивостей ці товари виконують однакову функцію, наприклад, пирсинг і моток золотого дро-ту.
Так як з форми написання Вашого листа (стиль написання шапки та прикінцевої частини різні) я не можу зро-зуміти як мені його сприймати, прощу Вас пояснити - це інформаційний лист, яким Ви аналізуєте не мою діяльність, а саме мої діяння, та висловлюєте свою думку, якою рекомендуєте мені трактувати ПКУ саме так як його трактуете Ви,  або Ваш лист - це наказний документ, розпорядного типу, яким Ви наказуєте мені безумовно виконати Ваші вимоги?
У разі інформаційного повідомлення повідомляю, що я з Вашим повідомленням ознайомився, з позицією ДПС так само як і Мінфін, або комітет ВР, не згоден, та згідно п. 5 прикінцевих та перехідних положень Закону №4014 - VI, моє свідчення про сплату єдиного податку є дійсними до 1.06.2012, а я є платником єдиного податку, що не раз було підтверджено ДПСУ своєю позицією, викладеною в листах від 18.07.2005 р. і від 02.08.2011 р.
В разі наказу-розпорядження, прошу Вас вважати даний лист його оскаржерженням, та відповідно до ст. 32 ч. 6 Закону "Про інформацію",  надати мені відповідь з наступного питання - вкажіть посаду та прізвище виконавця, який порушивши присягу держслужбовця, та перевищивши свої службові повноваження, анулював моє свідоц-тво про сплату єдиного податку, дійсне згідно п. 5 прикінцевих та перехідних положень Закону №4014 – VI до 1.06.2012 року, та на підставі якого документу цей злочин відбувся. Яким внутрішнім документом (реєстраційний номер) ця подія зареєстрована в ДПС, та на підставі якого законодавчого акту?
Хто саме примушує (пропонує) мене виконувати незаконні рішення, а саме -
«… Вказані діяння вступають в протиріччя з діючим законодавством.
З метою привести Вашу діяльність у відповідність з діючим законодавством пропонуємо Вам:
1.здати до ДПІ свідоцтво платника єдиного податку, яке анульоване з 01.04.2012 р. відповідно до статті 299.15. «Свідоцтво платника податку анулюється органом державної податкової служби у випадках та у строки:
4) здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування. або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання - в останній день податкового (звітного) пері-оду, в якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми.
2.зареєструвати належним чином реєстратор розрахункових операцій згідно Закону України від 6 липня 1995року N265/95-BP «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчу-вання та послуг».»
В звязку з вищевказаним вважаю протиправними, та антіконституційними діяннями посадових особ ДПС з приводу втручання в ведення законної діяльності самозайнятої особи, та повідомляю, що я з Вашим повідом-ленням ознайомився, з позицією ДПС не згоден, в разі скасування свідоцтва - буду оскаржувати ці дії  в судовому по-рядку.

З повагою. Я

Белая

• Full Member
« Ответ #663 : 11.04.2012, 14:53:43 »
КРАСАВА!!!

А-ха

• Hero Member
« Ответ #664 : 11.04.2012, 14:55:02 »
Впечатляюще!

Уже сдали в канцелярию?

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #665 : 11.04.2012, 14:57:01 »
Пока нет.
Визируется.

pregon

• Гость
« Ответ #666 : 11.04.2012, 14:59:38 »
За исключением нескольких чисто описок мне спер-пупер понравилось! Валера, не в той области лавры пожинаете!

bonik

• Newbie
  • *
« Ответ #667 : 11.04.2012, 15:11:21 »
valerchik Все правильно. Если Вы не юрист, я считаю что диплом Вам можно вручать уже. Пока никто не удалил я себе уже скопировал. Авось пригодится. Спасибо.

Белая

• Full Member
« Ответ #668 : 11.04.2012, 15:17:59 »
Только, что прочитала второй раз и скопировала. Без лести- в налоговой, ваше письмо будет ходить по рукам. пм будут зачитываться. Вас, запомнят! Очень остроумно! Не заходят связываться!

Солнышко

• Jr. Member
  • **
« Ответ #669 : 11.04.2012, 15:45:10 »
Потрясающе! Такие ответы на глупое администрирование ГНИ нужно публиковать в учебниках. пнтересно, смогут ли они сформулировать какой-нибудь ответ?

valerchik

• Hero Member
  • г.Харьков
« Ответ #670 : 11.04.2012, 15:50:14 »
С ответом ознакомлю когда получу, если доживу. ;)
 Письмо двинулось к адресату.

lazzo1962

• Newbie
  • *
« Ответ #671 : 11.04.2012, 15:57:58 »
Валерчик-настоящий боец.Еще раз спасибо за такое колличество полезной для всех информации.

Zele

• Newbie
  • *
« Ответ #672 : 11.04.2012, 16:00:02 »
Отпуск отпуском! А в Луганске ходит налоговая разных районов и собирает информацию, а именно переписывает данные с Уголков или просто вежливо просит предоставить документы ЧП. У нас уже информацию собрали, точно могу сказать, что были в ТЦ Центральном, ТЦ Луганск-Сити, на Востоке, в центре. Есть информация о том, что с понедельника они пойдут с проверками по всем магазинам. Я так понимаю решили в страстную неделю не грешить и хорошо отпраздновать Пасху (типа с чистой совестью).
Чего ждать?
Кто как думает: лучше временно закрыть на неделю-другую отдел или пытаться бороться и как?
У меня по суду отказ и документы в апелляции.

Блин! А я думала завтра открыться! Продавцы плачут, на работу хотят!

BEDNYAGA

• Full Member
« Ответ #673 : 11.04.2012, 16:02:18 »
Alyona, а кто у вас судья был?

Макс

• Full Member
  • г. Феодосия тел. 050 838 84 47
« Ответ #674 : 11.04.2012, 16:52:16 »
Валера , ты реально терминатор !  8)