Вот это письмо.
Сильно не пинайте и тапками не бейте, т.к. документ сырой. Прийдется еще до понедельника над ним поработать.

В Державну податкову службу
у -----вській області
КопіяВ консультаційний відділ ДПІ у -------ському районі
м. Харкова Харківської області
Державної податкової служби
ФО-підприємця _______________
Ідентифікаційний номер ___________
що проживає за адресою
_____ м.--------- вул. ________________
Контактний телефон _______________
№ _______ від 28.05.2012г.
на № --------------- від 25.05.2012р.
«… Можно морочить головы всем – некоторое время...
Можно морочить головы части народа – всю их жизнь!
Но нельзя всю жизнь морочить головы всем!
У правды есть способность проявляться! … »
Дэвид АЙК
Нажаль працівники консультаційного відділу ДПІ -------ського району м. -------- російської мови не розуміють і тому, на сформульоване мною на цій іноземній мові питання, відносно організації первинного обліку у фізичної особи підприємця, який здійснює роздрібну торгівлю ювелірними виробами, відповіли так, що не лише я, але й вузькопрофільні фахівці, до яких я звертався за тлумаченням, були здивовані про
ФФесіоналізмом обґрунтування відповіді.
Відповідь на поставлене мною коротке питання, яку співробітники цього відділу готували більше місяця, є лекцією про податки в Україні; спробою переконання правомірності ототожнення поняття «видобуток, виробництво, реалізація дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння» з поняттям «ювелірні вироби»; податковим альманахом, для пересічних українських громадян, в океані Законів та інструкцій, спрямованих саме на визнання суспільством сировини - кінцевим, побутовим виробом, повністю придатним до використання; розповіддю про існуючі в Україні системи оподаткування, та інші питання податкового законодавства, які не мають жодного відношенні до ФОП.
Доволі широко в листі було розглянуте питання про те, хто має, а хто не має права знаходиться на спрощеній, або загальній системі оподаткування.
Детально описана процедура позбавлення права знаходження на єдиному податку і термінах виконання зобов'язання перейти на сплату інших податків і зборів.
В листі були озвучені питання стосовно можливості існування в період світової кризи юридичних осіб, … але всі ці відповіді ніяким чином не мають відношення до поставленого мною питання, яке після двох сторінок цитування тезисів, міркувань та припущень, так і залишилося, навіть без жодного натяку на відповідь.
Хоча мені дуже було приємно читати лист. Мені сподобалася виключно культурна манера ігнорування п.п. 14.1.172. Податкового Кодексу, згідно якого «…
податкова консультація - допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган…», та викладення посилань на «Єдину базу податкових знань» з ввічливою порадою знайти іншого консультанта, або звернутися за роз'ясненням до інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби.
Наведу витяг відповіді яка стосується саме поставленого мною питання -
« … Повідомляємо, що при підготовці відповіді використано інформаційний ресурс «Єдина база податкових знань», розмішений на офіційному сайті Державної податкової адміністрації України.
Додаткова Інформація:
Інформаційно-довідковий департамент Державної податкової служби, створений за європейськими стандартами, надає відповіді на запитання платників податків з усіх регіонів України за багатоканальним телефонним номером 0800501007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Надіслати запит та отримати відповідь у режимі оп-lіne безкоштовно можливо засобом електронної пошти за адресою: idd@sta.gov.ua.»
Тобто, спілкування у нас вийшло навіть не схожим на приказку - "Я йому про Хому, а він мені про Ярему", так як це явне спілкування сліпого з глухим.
У зв'язку з вищевикладеним, повторно звертаюсь, вже на державній мові, з проханням надати мені відповідь на нижче поставлені питання. А саме - …
У зв'язку з тим, що в розумінні співробітників ДПС поняття "виріб з дорогоцінного металу" і "ювелірний виріб" є тотожними, а здійснення реалізації ювелірних виробів платниками єдиного податку порушує п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 Податкового Кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 - VI, зі змінами і доповненнями, прошу Вас роз'яснити:
- чи маю я право, при придбанні у вітчизняного постачальника ювелірних виробів, не вимагати від нього вказування у витратній (податковій) накладній поштучної ідентифікації товару з деталізованою розшифровкою відвантажених виробів (ТМЦ, кількість, вага …), а замість повного (детального) списку придбаних ТМЦ (ювелірні вироби), тільки групи однотипних дорогоцінних металів, їх загальної ваги, ціни за грам і суми всього, з обов’язковим відображенням суми ПДВ?
- чи признаватимуться, при проведенні перевірки, ці первинні документи оформленими відповідно до вимог Податкового Кодексу, та так само визнаватись ці витрати правомірно врахованими при визначенні податкових зобов’язань, за умови використання мною загальної системи оподаткування?
Лекції з інших проблемних питань існуючого Законодавства України, які не відносяться до вищевказаного, зараз мені не цікаві, тому прошу на них не відволікатися.
Дуже переконливо,
благаю Вас, коротко та доступно вказати - дозволяється в накладній вказувати замість ювелірних виробів лише дорогоцінний метал та каміння з якого вони виготовлені, або ні. Якщо не дозволяється, та я не маю права таким чином обліковувати ТМЦ, тоді на підставі чого існує заборона відносно такого обліку і як цей облік я маю вести згідно діючого податкового законодавства.
Приклад відображення ТМЦ у витратній (податковій) накладній:
Чи маю я право замість такого переліку ТМЦ в накладнійНайменування ТМЦ Вага К-ть Ціна Сума
гр. шт. грн. грн.
001200 кільце (585*) 2,00 1 350,00 700,00
001710 кільце обручальне (925*) 6,00 1 10,00 60,00
002226 сережок (585*) 4,00 1 350,00 1400,00
002333 сережки пусетние (585*) 2,00 1 350,00 700,00
отримувати від постачальника накладну з таким переліком,
Найменування ТМЦ Вага Ціна Сума
гр. грн. грн.
Золото (585*) 8,00 350 700,00
Срібло 6,00 10 60,00
на підставі якої при реалізації ювелірних виробів отримані облікові дані ТМЦ будуть використані для визначення суми витрат..
Додаток - лист № -------------- від 25.05.2012р.
З повагою.
Суб’єкт малого підприємництва ________________
P/s ----------------------------------------
Меня отец всегда учил быть честным, порядочным, всегда говорить правду, уважать других, не обижать слабых, помогать бедным. Особо часто он говорил – «…Помни сынок, народная мудрость гласит – «…С брехней весь мир обойдешь, только назад не вернешься!».
Воспользуйтесь советами мудрых людей!